Wij willen ondernemende leerlingen!
Heb je je ooit afgevraagd of de beslissingen die je neemt worden gebaseerd op dat waarvan je weet dat het goed is? Of zijn deze beslissingen gebaseerd op je gewoonten?

Iedereen neemt beslissingen. Als ouder/ verzorger beslis je bijvoorbeeld welke school je kiest voor je kind en hoe je je kinderen tijdens hun schooltijd ondersteunt en stimuleert. Als kind beslis je of je kiest voor voetbal of hockey, een bijbaantje neemt of gaat “chillen” op de bank.  Als docent beslis je over de manier waarop je de lessen inricht, je jouw leerlingen begeleidt naar een goed resultaat. Als schoolleider beslis je over de manier waarop de school en het onderwijs worden vormgegeven en waarop de docenten worden ondersteund. Maar waarop baseer je die beslissingen?
Is het de gewoonte? De gewoonte om te denken dat ‘ze’ er wel over nagedacht zullen hebben, dat er wel een goede reden voor zal zijn?

Wij willen bewust omgaan met de keuzes die er zijn. Ondernemend Leren geeft leerlingen de ruimte om hun eigen leerroute te beïnvloeden. Dit leidt tot een hoge mate van betrokkenheid waarbij leerlingen veel meer leren dan alleen maar de lesstof. De maatschappij heeft initiatiefrijke jongeren nodig, mensen die zich niet afwachtend opstellen. Er heeft zich een aantal “Ondernemende Talenten” gemeld. Leerlingen die invloed willen uitoefenen op hun eigen onderwijsprogramma. Leerlingen die aangeven ook iets anders te willen leren! Een prachtig initiatief en een versterking van betekenisvol onderwijs!

Paddy Harbers, rector
Agenda
22 november 2017   Roostervrije dag leerlingen
29 november 2017   Lesvrije dag M123, H123 en AG123
4 december 2017     Roostervrije dag leerlingen en personeel 
20 december 2017   Uitreiking Jan Kloen Trofee         
Traditie: onze activiteitendag op 5 december!
Het Rietveld Lyceum kent vele tradities: één daarvan is onze activiteitendag op 5 december. Op dinsdagmiddag 5 december 2017 organiseert het Rietveld Lyceum voor alle leerlingen een activiteitendag. De leerlingen hebben deze dag tot en met het vierde uur les volgens het lesrooster. Lees meer >>
Decemberactiviteiten brugklas
De mentorlessen in de decembermaand staan in het teken van Serious Request. We koppelen kleine initiatieven van de leerlingen aan dit landelijke project. Vrijdag 22 december, de dag voor de kerstvakantie, staat voor onze brugklassen in het teken van Mediawijsheid. De klassen volgen deze dag verschillende workshops en maken samen met hun mentor opdrachten over de omgang met en op de sociale media. Op deze dag volgen zij niet het reguliere lesrooster en luiden we op tijd de vakantie in.
Wanted: English books!
Wij hebben op het Rietveld Lyceum een goed uitgeruste mediatheek waar leerlingen volop gebruik van maken. Maar om het leesonderwijs in de Engelse lessen nog verder te versterken helpt het als er fijne, aantrekkelijke Engelstalige leesboeken aanwezig zijn in het lokaal. Lees meer>>
Bevorderingsnormen
Op dinsdag 19 september jl. is het Reglement voor beoordeling en bevorderingsnormen voor schooljaar 2017-2018 vastgesteld in de medezeggenschapsraad. Dit reglement is te vinden op onze website. Het reglement wordt ook door de mentor van uw zoon/dochter in de klas besproken.
Fotoimpressie van de laatste weken!
Kijk hier voor meer foto's>>
Vrijwillige ouderbijdrage
Het Rietveld Lyceum vraagt ouders een bijdrage om onze leerlingen meer te kunnen bieden dan het reguliere programma. De bekostiging die de school van het rijk ontvangt, is hiervoor niet genoeg. Om ons onderwijs en alle activiteiten daaromheen goed te kunnen organiseren, vragen wij van ouders, verzorgers een bijdrage. Deze ouderbijdrage is dit schooljaar € 99,05 per leerling. Lees meer >>
"Pourquoi apprendre le Français"
In het kader van de "dag van de Franse taal" maken de leerlingen van A3A "presentaties" over "pourquoi apprendre le français". In week 46 moeten de presentaties klaar zijn. Een jury (Mme. Caesar, M. Brinkhof et M. Zweers) kiest de origineelste presentatie. Deze wordt opgestuurd naar de vakjury van de Levende talen en maakt kans op een prijs.

Alle inzendingen worden gedeeld op social media en degene met de meeste "likes" maakt kans om te winnen! 



Examenreglement en Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)
Op dinsdag 19 september jl. is het Examenreglement voor schooljaar 2017-2018 vastgesteld in de medezeggenschapsraad. Anders dan voorgaande jaren is dit reglement door het bestuur van Stichting Achterhoek VO opgesteld en verspreid over de scholen. Een aantal artikelen (die specifiek zijn voor onze school) hebben wij aan dit reglement toegevoegd. Het Examenreglement en de PTA’s van de verschillende afdelingen en niveaus zijn te vinden op onze website.
Wat vindt u van deze mailing?

  
Contactgegevens

Bezoekadres
Kruisbergseweg 4
7009 BP Doetinchem

Telefoon: (0314) 326 748


Postadres
Postbus 126
7000 AC Doetinchem

E-mail: info@rietveldlyceum.nl
Direct naar

>>  Aanmelden
>>  Gegevens wijzigen
>>  Afmelden
>>  Bekijk online versie
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld voor de nieuwsbrief van het Rietveld Lyceum.
Het opgegeven E-mailadres is:
Copyright © 2016, Rietveld Lyceum. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer
Ondanks het feit dat het Rietveld Lyceum de uiterste zorg besteedt aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens, kunnen hierin onjuistheden voorkomen. Het Rietveld Lyceum is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het overnemen van de verstrekte informatie. Het Rietveld Lyceum is evenmin aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door of inherent aan het verspreiden van informatie via Internet alsmede als gevolg van technische storingen. Aan de gepresenteerde informatie kan géén recht worden ontleend.