Weer naar school

Veel van onze leerlingen hebben het naar school gaan gemist. Corona bracht ons het afgelopen jaar in verwarring en het hele leven stond op zijn kop. Corona heeft bevestigd dat de behoefte aan samenwerking en elkaar ontmoeten voor de ontwikkeling van leerlingen belangrijk is. Ook voor het werk van de docent is het contact erg waardevol. Echte aandacht voor elkaar is op afstand moeilijker.

Nu in het nieuwe schooljaar is het wederom spannend. We horen dagelijks via de media dat wij klaar zijn met Corona, maar Corona nog niet met ons. Dat ervaren wij ook in de praktijk. Meer uitval van leerlingen en medewerkers, grote voorzichtigheid en een constante aandacht voor de anderhalve meter-maatregel. We doen ons best om onderwijscontinuïteit te realiseren voor al onze leerlingen en medewerkers in een zo veilig mogelijke omgeving.

Het Doetinchemse onderwijslandschap verandert. Sinds dit schooljaar hebben het Rietveld Lyceum, Ludger College en Ulenhof College geen brugklassers meer. Dit schooljaar zijn het Houtkamp College en het Panora Lyceum gestart. Voor mij verandert er ook iets. Naast het rectoraat op het Rietveld Lyceum heb ik ook de eindverantwoordelijkheid op het Panora Lyceum. Dit betekent dat mijn collega Jeroen Sanders bij mijn afwezigheid op het Rietveld Lyceum een aantal taken overneemt.

Ik wens iedereen een goed en plezierig schooljaar toe! De omstandigheden vragen wederom om aanpassingen, maar we maken er samen het beste van!

Paddy Harbers, rector

Een nieuw schooljaar, een nieuwe rol

Het schooljaar 2020-2021 is van start! Gelukkig zijn alle leerlingen weer op school. Natuurlijk is het spannend hoe de ontwikkelingen rondom corona gaan verlopen, maar de eerste dagen verlopen rustig. Ook voor mij is het spannend, want ik mag vanaf dit schooljaar een andere rol vervullen. Mijn naam is Jeroen Sanders. Ik ben 35 jaar en ben met mijn partner Niek woonachtig in Zelhem. Na in het verleden als leerling en docent actief te zijn geweest en de laatste vijf jaar als conrector, mag ik nu als plaatsvervangend rector de komende jaren op operationeel vlak leiding geven aan het Rietveld Lyceum. Een bijzondere en eervolle taak!

Samen met het Rietveldteam ga ik er voor zorgen dat ook in een steeds kleiner wordende school de aandacht en kwaliteit geboden blijven worden die u van het Rietveld Lyceum gewend bent. Dit gaan we doen door in ons nieuwe schoolplan voor de komende jaren een aantal uitdagende doelen te stellen. En door de dingen goed te blijven doen die we al goed doen. Het roer zal de komende jaren niet meer volledig omgaan, maar we gaan er samen voor zorgen dat we de school goed afronden. Maar voor nu is het eerst weer even wennen aan allemaal samen in de school zijn. En dit houden we zo lang mogelijk met elkaar vol! Een goed schooljaar toegewenst.

Jeroen Sanders, plaatsvervangend rector

Veilig met de fiets naar school
De donkere dagen komen er weer aan. We willen niets liever dat onze leerlingen veilig van en naar school gaan.
Lees meer  >>
Hier vindt u de maatregelen die wij hanteren rondom het Coronavirus 
Lees meer >>
Veilig en voordelig naar school met Arriva
Dagelijks reizen duizenden leerlingen en werknemers in heel Nederland met het openbaar vervoer van Arriva.
Lees meer  >>
Wat vindt u van deze mailing?

  
Contactgegevens

Bezoekadres
Kruisbergseweg 4
7009 BP Doetinchem

Telefoon: (0314) 326 748


Postadres
Postbus 126
7000 AC Doetinchem

E-mail: info@rietveldlyceum.nl
Direct naar

>>  Aanmelden
>>  Gegevens wijzigen
>>  Afmelden
>>  Bekijk online versie
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld voor de nieuwsbrief van het Rietveld Lyceum.
Het opgegeven E-mailadres is:
Copyright © 2020, Rietveld Lyceum. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer
Ondanks het feit dat het Rietveld Lyceum de uiterste zorg besteedt aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens, kunnen hierin onjuistheden voorkomen. Het Rietveld Lyceum is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het overnemen van de verstrekte informatie. Het Rietveld Lyceum is evenmin aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door of inherent aan het verspreiden van informatie via Internet alsmede als gevolg van technische storingen. Aan de gepresenteerde informatie kan géén recht worden ontleend.